';
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ararat + Istanbul 22.6. – 4.7. 2024

June 22 @ 00:00 - July 4 @ 23:30

Ararat je planina koja se nalazi na granici između Turske, Irana i Armenije, visoka 5.137 metara, a vrh planine Ararat, naziva se “Masis”. Smatra se da je Ararat mjesto na kojem je prema Bibliji Noina arka pronašla svoje pristanište nakon velikog potopa. 

Plan izleta

Krenulo bi se u subotu 22.6. iz Zagreba za Budimpeštu, najvjerojatnije busom/vlakom. Postoji opcija da se ide ranije i prespava u Budimpešti ili ide direktno na aerodrom, jer je let Budimpešta – Igdir (Turska) idući dan u 7 ujutro. Nakon dolaska u Igdir prepušteni smo direktno s aerodroma agenciji koja nas dalje vozi i brine o nama. Dolazimo u hotel gdje večeramo i noćimo.

Uspon na Ararat nije moguć bez agencije jer treba imati posebne dozvole za penjanje. Sam uspon nije toliko težak pogotovo ljeti i uz ovakvu vođenu turu. 

https://hikingmountararat.com/hizmet-detay.php?id=43

Na linku možete vidjet što je sve uključeno, doslovno morate imati samo ruksak, gojze i odjeću, ostalo je sve osigurano i uključeno u cijenu. Iz agencije kažu da su odabrani datumi super jer nije ni pretoplo ni prehladno, a u podnožju planine je predivno jer je sve u cvatu. Postoji mogućnost da nam agencija priključi još ljudi ako im se netko javi za te datume, ali nas neće biti više od 18, to je njihov maximum za grupe. Imaju opciju dodatnog dana ukoliko bude loše vrijeme.

Nakon petodnevnog hajkanja slijedi opuštanje u hamamu, večera i još jedno noćenje u hotelu. 

Idući dan, 29.6. voze nas natrag na aerodrom, letimo za Istanbul, slijećemo predvečer, smještamo se u apartman. Slijedi pet dana razgledavanja Istanbula.

Povratni let je 4.7. Istanbul – Zagreb, i u Zagrebu smo oko 17h.

*s obzirom da još trebamo kupiti letove i organizirati smještaj u Istanbulu, cijene svega navedenog i datumi, kao i mjesto polaska/dolaska su podložni promjenama*

**Kako bi rezervirali svoje mjesto potrebno je uplatiti 100€ kotizacije pri prijavi izleta, i poslati sliku putovnice. Vodič kupuje letove za sve sudionike te će određeni iznos biti potrebno uplatiti čim se oformi whatsapp grupa.**

Trajanje rute (bez pauze): 7 dana uspon na Ararat + 5 dana Istanbul 

Izlet je: K4, T4, VR5

Klasifikaciju izleta pročitaj ih OVDJE

Hrana: Osigurana za uspon na Ararat, topli obroci, juha, čaj, kava (moguće i veganske opcije – upisati u napomeni), za Istanbul jedemo gdje stignemo

Oprema: OPO, zimske gojzerice, odjeća slojevito, prilagođena niskim temperaturama, planinarski ruksak, sunčane naočale. Šator, karimat, vreće za spavanje (možete uzeti i svoju), dereze i ostalu opremu osigurano od strane agencije.

Noćenje: Prva noć u hotelu + večera (možemo ostaviti ostatak stvari i kofere u hotelu), ostali dani uspona spavanje u šatorima, zadnja noć nakon uspona ponovno u hotelu + večera + hamam.

Za Istanbul nađemo smještaj na Bookingu nakon što znamo konačni broj sudionika. (Moguće je i preskočiti Istanbul i letjeti odmah natrag nakon Ararata – upisati u napomeni)

299€ Ararat, agencijska cijena s popustom, svi troškovi uključeni zajedno sa dozvolom za penjanje

60-85€ cca po osobi za 5 noćenja u Istanbulu (cijena po osobi za sve dane, ne po danu)

Prijevoz:   Avionske karte 300-350€, troškovi putovanja aerodrom-Ararat i za uspon uključeni u cijenu agencije. Put do Budimpešte 15/25/90€ po osobi (vlak/bus/kombi)

Ukupni troškovi za cijelo putovanje: cca 700€

Prijave do: 29.2.2024.

Linkovi na vremenske prognoze:

Smještaj: Hotel, šator i Booking apartman

Službeni vodič: Dina Bartolić

Max broj prijava: 8

Knjiga žalbi i pohvala

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene , fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost!

 

Details

Start:
June 22 @ 00:00
End:
July 4 @ 23:30
Event Categories:
, ,

Prijave za ovaj izlet su zatvorene!