';

O Nama

Image module

Želite nas

bolje upoznati??

Društvena ste osoba kojoj je dosadno doma vikendima?
Željni adrenalina i avanture?
Pridružite nam se!!!

Pronađite svoje mjesto među planinama
Prođe radni tjedan i trebali bi ste se odmoriti? JOK!! Uputite se u aktivni odmor i napunite baterije uz ugodno mlado društvo spremno na razno razne “outdoor” aktivnosti.
Izleti prilagođeni svima
Svako slobodno vrijeme želimo biti vani, na planini, u šumi, na zraku. Zato svaki vikend tokom godine imamo organizirane izlete prilagođene svima, teške i lagane, duge i kratke, nije bitno samo da smo vani.
Vodiči sa iskusvom
PD Planinorci trenutačno broje 10 školovanih vodiča i 5 vodiča pripravnika, sa više godišnjim iskustvom koji su spremni voditi izlete bilo koje vrste.
Image module

BORAVAK U PRIRODI

Još iz povjesti nam je poznato da su ljudi bili istraživači, željni znanja do kuda daleko mogu otići i što će novoga vidjeti. Tako su i pioniri ranih istraživanja morali savladati razne vještine kako bi sigurno mogli boraviti u prirodi. U današnje vrijeme, boravak u prirodi nam postaje sve pristupačniji, jednostavnji i sigurniji ali neke stare vještine i dalje koristimo. Uz naša planinarenja moći će te se susresti sa takvim vještinama kako bi mogli sigurnije boraviti u prirodi.

Image module

PLANINARENJE

Planinarenje je aktivnost na otvorenom koja se sastoji od hodanja u planinskim ili drugim slikovitim terenom. Vrlo popularna aktivnost da širom svijeta postoje brojne planinarske organizacije a između njih i mi, PD Planinorci. Nismo se okupili samo da grupno hodamo kroz prirodu, nego da i potaknemo ljude na zdraviji način života. Studije su potvrdile zdravstvene koristi planinarenja, uključujući gubitak viška kilograma, smanjenje hipertenzije i poboljšanje mentalnog zdravlja.

Image module

PENJANJE

Planinari su povijesno često napredovali u srodnim disciplinama sportskog penjanja i Alpinizma. Tako se i danas članove Planinoraca može naći u sportsko-penjačkim dvoranama u Zagrebu (Hive, velesajam i Jankomir) a vikendima često se organizira i izlet na predivna penjališta diljem Hrvatske i Slovenije. Iako formalne penjačke sekcije kod nas nema, svi zainteresirani mogu naučiti osnove uz naše članove i napraviti prve korake u vertikalni sportsko-penjački svijet.

Imate spreman kofer za putovanja? Želite još?
Pogledajte video

Svake godine organiziramo putovnje u daleke nam krajeve, bilo to doživjet vjetrove Patagonija ili polarnu svjetlost Artičkog Kruga, nije nam bitno.
Putujemo tamo gdje nas srce vodi.
Ako ste već došli do ovdje, onda ste slični nama, željni vidjet i iskusit nešto novo, izaći iz svoje zone komfora i prepustit se prirodi.
Javite se, dođite se upoznati se s nama, a i mi s vama, krenite hodati. Nažalost set noževa za steak se ne djele uz članarinu ali vam možemo pružiti nezaboravnu avanturu.