side-area-logo
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Omiška Dinara

22/05/2020 @ 17:30 - 24/05/2020 @ 21:00

HRK250

Plan puta:

Petak

U 17:30 polazak od Porezne prema Omišu, AC izlaz Šestanovac. Dolazak u Omiš oko 22:00. Spavamo negdje uz obalu, šatori koji ostaju u autima ili neka druga opcija (skvotanje) ovisno o veličini grupe. Jedan vozač se žrtvuje i ostavlja jedno auto u Pisku za sutra.

Subota

Teža ruta (Omiška Dinara – cijela transverzala)

Dizanje oko 6:00 (da nas ne ubije sunce), idemo automobilima do Omiša (parkiralište Planovo ili Borak – ovisno o apetitima grupe). Krećemo oko 6:45 prema planinarskoj kući Imber (Luda kuća, 650mnv) do koje ima 45 min uspona. Put se nastavlja po grebenu (poljski puteljak) sve do crkvice Sv. Vid iznad Lokve Rogoznice gdje oko 8:45 radimo kraću pauzu. Put nastavljamo po novo označenom  grebenu (kamenjar) preko Vrhova Kosmatica (10:15) i Kozjak (11:30) te završavamo transverzalu na prijevoju dupci između Omiške Dinare i Biokova (12:45). Spuštamo se do auta na magistrali Poviše Piska. Ukupno prelazimo nešto manje od 20 km, oko 1000m visinske razlike uz jako sunce, kako se ne bi pržili do 17h zbog presporog kretanja sve kondicijski manje spremne molimo da se prijave na drugu, lakšu opciju.

Lakša ruta (Omiška Dinara – pola transverzale)

Dizanje oko 6:00 (da nas ne ubije sunce), idemo automobilima do Omiša (parkiralište Planovo ili Borak – ovisno o apetitima grupe). Krećemo oko 6:45 prema planinarskoj kući Imber (Luda kuća, 650mnv) do koje ima 45 min uspona. Put se nastavlja po grebenu (poljski puteljak) sve do crkvice Sv Vid iznad Lokve Rogoznice gdje oko 9:30 radimo pauzu i uživamo u pogledu. Spuštamo se prohodnim zig-zag putem do sela Lokva Rogoznica i potom skroz do mora, gdje na plaži Ivašnjak (tamo gdje je sniman spot za morsku vilu i mnogo veći hit Colonia – Deja Vu) u 11:30 završavamo turu, pijemo pivo, kupamo se? i čekamo nadobudne iz prve grupe. (vrijeme polaska moguće je pomaknuti i malo kasnije)

U slučaju da bude oblačno, obje ture mogu se proširiti za 300m visinske razlike i 2 km udaljenosti polaskom sa parkirališta Planovo i prolaskom preko tvrđave Fortica.

Nedjelja

Za nedjelju postoje dvije opcije, ovisno i veličini grupe i dogovorima. Prva opcija je kanjon (suhi) Prosik (od Dubaca do Zadvarja) i spuštanje do kanjona Cetine malo prije slapa Gubavica (što je početna točka kanjoninga na Cetini). Radi se o varijaciji ovog izleta. Ova opcija nema preveliku visinsku razliku (200-300m)

Trajanje rute (bez pauze): petak 0h, subota 6h(teža), 4h(lakša), nedjelja 5h

Izlet je K 2/3 kondicijski vrlo težak, T1 hodnja, bez upotrebe ruku i pomagala (ima sipara na par mjesta)

Klasifikaciju izleta pročitaj ih OVDJE

Hrana: hrana za 2.5 dana (moguća kupnja u marketima ovisno o tome gdje spavamo), pokušat ćemo složit neki roštilj, vode na Dinari nema a sunca će biti puno, ponijeti 3l (barem za težu rutu)

Oprema: gojzerice, ruksak, (pribor za kuhanje), šator (ako bude trebao, ako ne, ostaje u autima), karimat, lagana vreća za spavanje, štapovi za hodanje, čeona lampa, odjeća prilagođena vremenskim uvjetima (slojevito) i krema za sunčanje

Noćenje: ovisno o veličini grupe nešto ćemo iskombinirat, nadamo se đabe

Prijevoz: osobni automobil oko 250kn / 4 osobe po autu (ah daleko je ta Dalmacija)

Link na vremensku prognozu: https://www.meteoblue.com/en/weather/week/omi%c5%a1_croatia_3194114?day=5

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene , fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

 

Details

Start:
22/05/2020 @ 17:30
End:
24/05/2020 @ 21:00
Cost:
HRK250

Organizers

Planinorci
Ante

Prijave za ovaj event su zatvorene, zovi Štefa!!!!!!