';
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grintovec (2558m), Slovenia – 14.07.2024.

July 14 @ 05:30 - 21:00

€20

Grintovec (2558 m) je najviši vrh Kamniško-Savinjskih Alpi. Neki ga još nazivaju i njihovim kraljem. Njegov je vrh piramidalnog oblika i prepoznatljiv je iz daleka. Grintovec je poznat i po svojim prekrasnim vidicima s vrha. Vidik s vrha je najljepši prema Jezerskoj i Kokrskoj Kočni na zapadnu stranu, na sjeveru stranu lijepo se vidi Jezerska dolina i vrhovi nad njom, kao i staze uspona koje vode po grebenu Grintovca i nastavljaju preko Dolgega Hrbta i Štruce do Skute. U smjeru juga se lijepo vidi Kalški greben i u daljini Ljubljanska kotlina. (planinarenje.hr)

Plan izleta

Nalazimo se u 5:45 na parkingu Porezne uprave NZ (lokacija).

Vozimo se 2h do parkirališta Suhadolnik i pripremamo se za planinarenje (lokacija). Po dolasku krećemo planinariti preko Cojzove koče na Kokrskem sedlu do vrha Grintovec (2558m). Pauza po potrebi kod koče, a na vrhu uživamo i odmaramo koliko nam vremenske prilike dopuštaju. Kraće pauze radimo svakih sat vremena ili po potrebi. Nakon vrha se vraćamo po istoj stazi do auta i povratak za Zagreb (do 21h).

Izlet je zahtijevan a teren težak, s toga je potrebna dobra fizička sprema.

Trajanje rute (bez pauze): 7 h, 14 km, uspon 1600 m, silazak 1600 m.

Izlet je: K4 ( VRLO TEŠKO; >8h) , T1, VR5 (uspon više od 1000 m – Vrlo zahtjevno)

Klasifikaciju izleta pročitaj: OVDJE

Hrana: za 1 dan u ruksaku, voda za 1 dan, cca 3-4 l.

Oprema: OPO, gojzerice, ruksak, štapovi za hodanje, čeona lampa, odjeća prilagođena vremenskim uvjetima (slojevito), sunčane naočale, pokrivalo za glavu, UV zaštita/krema za sunčanje

Prijevoz: cca 19€ za 4 osobe u autu (Kalkulator putnih troškova)

(Obavezna rezervna obuća za prijevoz)

Prijave do: 11.7.2024 (četvrtak)

Linkovi na vremenske prognoze: Grintovec (hribi)

Službeni vodič: Ajdin Mustafić

Max broj prijava: 8

Knjiga žalbi i pohvala

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene , fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost!

Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje svakog pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, ne posjeduje potrebne vještine kretanja, ili ne posjeduje opremu potrebnu za ovaj izlet.

Details

Date:
July 14
Time:
05:30 - 21:00
Cost:
€20
Event Category:

Organiser

Ajdin
Phone
+385996543363
Email
ajdin.mustafic29@gmail.com

Prijave za ovaj izlet su zatvorene!