';
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Via Ferrata Bat – Crnopac – Put Malog Princa (6.10.-8.10.)

06/10/2023 @ 18:00 - 08/10/2023 @ 20:00

“Tko bude kročio ovim putem neka nam javi je li počeo vjerovati u čuda kao što smo i mi koji i dalje otkrivamo uvijek iznova nešto do sada neviđeno”.  Slavko Tomerlin Tatek

Na ovom izletu ćemo spojiti posjet novoj via ferrati Bat kao i posjet jednoj od najljepših i najbajkovitijih staza – Put Malog princa.

Petak

Pokret u 18h s Porezne, vozimo se prema Prezidu nedaleko od Gračaca pa makadamom do okretišta šumske ceste gdje je početna točka našeg hajka do skloništa. Hodamo sa svim stvarima do skloništa Crnopac (cca 1 – 1.5h) (K1, T1, VR2)

Subota

Via ferrata Bat smještena je na zapadnom rebru Velikog Bata (1383 m), odnosno na samom rubu grebena, što omogućuje panoramski pogled na Liku i Dalmaciju te povećava atraktivnost penjanja.

Doručak i spremanje za ferratu i hajk. Plan hajkanja:

  1. Od skloništa se spuštamo do početka Via Ferrate (1.5km)
  2. Via ferratom se penjemo na vrh Veliki Bat ( Dužina sajle: 756 m, Ukupna dužina: 1.040 m, Visinska razlika: 370 m, Ocjena: PD – “nije jako teško”)
  3. Sa Velikog Bata hajkamo do Vrha Crnopac (1.07 km)
  4. Sa Crnopca nazad do skloništa (2.2 km)

Na skloništu radimo dužu pauzu za ručak. Nakon ručka razmatramo opcije u skladu sa vremenom i energijom. Mogućnosti – odlazak na Kitu Gaćešinu, ili Put Malog Princa (prebacimo sa nedjelje). Ako se tako dogovorimo može dio ekipe sa mnom na hajk do auta po cugu, hranu (rostilj) ukoliko ne ponesemo odmah sve noć prije.

Nedjelja

Doručak, spremanje i čišćenje skloništa. 

Od skloništa idemo na Put Malog Princa (cca 3-4h), nakon čega se vraćamo istim putem do skloništa po višak stvari pa dole do auta. Dogovor oko opcija za chill ostatak dana, odlazak na Zrmanju ili Starigrad…

Put Malog princa ili poučna staza Malog princa jedna je od najljepših i najbajkovitijih staza u Hrvatskoj. Staza obiluje čudnovatim i posjeta vrijednim kamenim tvorbama; Dvori, Konoba, Niska vrata, Dvorska vrata, Zdenkova jama, Šušnjevac, Slipi klanac, Tisni klanac, Podkuk, Krivi klanac, Tonkina vrata, Stankina vrata, Kičma (osigurana sajlom) te posljednja i najljepša Nebeska vrata.

Ova poučna staza spada među zahtjevnije penjačke staze u odnosu na druge staze u Hrvatskoj, iako u promjeru ima samo 600 m te nije potrebno više od 3-4 sata za obilazak.

Trajanje rute (bez pauze): Petak 1 – 1.5h, Subota 7h, Nedjelja 4h

Izlet je: petak K1, T1, VR2, subota K3, T3, VR4, nedjelja K2, T3, VR3

(za prijavu na izlet je potrebno prethodno iskustvo na via ferrati)

Klasifikaciju izleta pročitaj ih OVDJE

Hrana: Hrana i voda za 2 dana u ruksaku

Oprema: OPO (zamke i karabineri obavezni), oprema za ferratu (kaciga, pojas, ipsilon) odjeća prilagođena vremenskim uvjetima (slojevito), topla vreća za spavanje, karimat, kupaći.

Noćenje: Sklonište Crnopac 

Prijevoz: 30 eur po osobi/4 osobe u autu

Prijave do: 5.10., četvrtak, u 10:00

Linkovi na vremenske prognoze: Crnopac

Kontakt osoba: Ajdin

Max broj prijava: 10 (12, ako bude lijepo vrijeme – za spavati na terasi sklonista)

Knjiga žalbi i pohvala

Napomena: Ovo nije službeni izlet PD Planinorci. Mogućnost sudjelovanja na vlastitu odgovornost. Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu.

Details

Start:
06/10/2023 @ 18:00
End:
08/10/2023 @ 20:00
Event Category:

Venue

Porezna uprava
Avenija Dubrovnik 32, parking Porezna uprava
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Organiser

Ajdin
Phone
+385996543363
Email
ajdin.mustafic29@gmail.com

Prijave za ovaj izlet su zatvorene!