side-area-logo
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

3. izlet planinarske škole Sjeverni Velebit 2.-4.10.

02/10/2020 @ 19:00 - 04/10/2020 @ 20:00

Petak:

Polazak u 19h kod Porezne uprave sa parkinga (https://goo.gl/maps/gVAmVojgfrGgHK3UA). Vozimo se planinarske kuće Mrkvište gdje noćimo.

 

Subota:

Dizanje u 6h, doručak, kavica i pokret na kružnu rutu u 7h. Krećemo noriti od plannarske kuće Mrkvište i prolazimo tri vrha: Šegotski Tadijevac, Mali Golić, Goljak i Veliki Golić. Nakon vrhova spuštamo se na Grebalište i hodamo po šumskoj cesti do Velikog Lubenovca gdje se radi velika pauza. Nakon pauze krećemo preko Oblog kuka do Velikog Kozjaka. Na vrhu chillanje i odmor. Spuštamo se do šumske ceste te nastvaljamo tom cestom sve do Mrkvišta. Nakon presvlačenja i okrijepe krećemo do planinarske kuće Sijaset kod Senja. Po potrebi može se obaviti nabavka u Senju. Prema dogovoru napraviti će se roštilj. Noćenje u u kući Sijaset.

Nedjelja:

Buđenje prema dogovoru, doručak i kava. Vozimo se do planinarskog doma Zavižan od kuda kreće naša ruta. Radimo kružnu rutu. Krećemo od Zavižana preko Velike kose, do Balinovca i Velikog Zavižana. Na Velikom Zavižanu; velika pauza. Spuštamo se do Premužićeve staze po kojoj se vračamo do Zavižana. U planinarskom domu Zavižan okrijepa. Nakon odmora krećemo do gledati medeke u Kuterevo, utočište medvjeda. Nakon razgleda povratak za Zagreb.

 

Trajanje rute (bez pauze): subota 6h, nedjelja 4h

Izlet je: K1, T2

Klasifikaciju izleta pročitaj ih OVDJE

Hrana: hrana za 2 dana, vode 3l za subotu, 2l za nedjelju

Oprema: gojzerice, ruksak, (pribor za kuhanje), vreća za spavanje, štapovi za hodanje, čeona lampa, odjeća prilagođena vremenskim uvjetima (slojevito).

Noćenje: Mrkvište 50kn, Sijaset 50kn (sa članskom iskaznicom)

Ulaznica u NP sjeverni Velebit: 25kn (sa članskom iskaznicom)

Prijevoz: osobni automobil 110kn / 4 osobe po autu, autobus

Link na vremensku prognozu: Veliki Kozjak

 

Prijave do četvrtka 10h!

 

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene , fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost!

Details

Start:
02/10/2020 @ 19:00
End:
04/10/2020 @ 20:00
Event Category:

Organizers

Planinorci
Luka

Prijave za ovaj event su zatvorene, zovi Štefa!!!!!!